streda 29. februára 2012

Február 2012

http://40dni.tvojavec.sk/

Parlamentné voľby sa blížia. Niektorí vychádzajú do ulíc vyjadriť nespokojnosť a možno aj navrhnúť iné riešenie so sloganmi ako: „Gorily za mreže“ a pod. Sú aj ľudia, ktorí sa namiesto toho radšej zavrú niekde vo svojej izbe a venujú pol hodiny modlitby, alebo celodenný pôst za voľby.

Určite sú dôležité aj protesty, pokiaľ sú opodstatnené. Treba vyjadriť svoj názor, vyvíjať tlak na politikov, že už máme dosť korupcie. Avšak aj modlitby sú podstatné. Slogan tejto kampane je výstižný: „Radšej 40 dní teraz, ako 4 roky potom.“ Skutočne, musíme myslieť do budúcnosti. Po voľbách už bude neskoro plakať nad rozliatym mliekom.

Dôležité je, že táto kampaň nevznikla z iniciatívy žiadnej politickej strany a teda nepropaguje žiadnu konkrétnu stranu či osobnosť. Je realizovaná projektom T voja vec!, ktorý je zastrešený organizáciou Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže. V biblii, katechizme či výrokoch slávnych dokážeme nájsť citáty, ktoré povzbudzujú kresťanov vstúpiť do politiky, ale aj modliť sa za ľudí, ktorí nám vládnu.

Táto kampaň sformulovala do niekoľkých bodov, za čo konkrétne by sa mali modliť tí, ktorí sa zapoja. Napr. aby politici hľadali pravdu, spravodlivosť a právo a nie svoje osobné záujmy a ciele; aby si uvedomovali, že vládnuť znamená slúžiť a nekandidujú preto, aby sa hneď po zvolení stali podnikateľmi, korumpovali a nechali sa korumpovať; aby urobili všetko pre to, aby mal každý prácu, za prácu spravodlivú mzdu a dôstojné podmienky pre život atď.

Verím, že keď sa bude celé Slovensko modliť nonstop 40 dní a postiť sa, tak tieto úmysly budú vyslyšané a budeme môcť byť spokojní s výsledkom volieb. Teraz je na rade vybrať si ľudí, ktorým odovzdáme svoj hlas 10. marca.

Marián Opiela III.E

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára